20231125 103331

Over ons

Prachtlint Staphorst is een verzameling vitale en groene projecten die worden uitgevoerd door inwoners van de gemeente Staphorst. Inwoners met hart en passie voor natuur.

Prachtmensen

Clarien Cornelisse 1

Clarien Cornelisse

Clarien heeft ‘groen bloed’ in de aderen. Haar wens is om een flinke impuls te geven aan de biodiversiteit in gemeente Staphorst, samen met vele enthousiaste deelnemers. Als coördinator van Prachtlint zet ze projecten aan de gang en enthousiasmeert ze de deelnemers.

Jan Dunnink

Jan Dunnink

Jan, een geboren en getogen Staphorster. Vanaf zijn vroegste jeugd enorm geïnteresseerd in alle flora en fauna om hem heen. Daarnaast ook een deskundig imker, en al vanaf de start actief lid van de Natuurbescherming. Met zijn grote liefde voor de natuur levert hij een enthousiaste en deskundige  bijdrage aan Prachtlint.

Jan Paasman

Jan Paasman

Jan, Plantenman in hart en nieren! Vanuit zijn rol als ecoloog bij de Natuurbescherming helpt hij natuurparels van Prachtlint inventariseren. Hij kent talloze inheemse soorten, en weet wat er waar hoort, en nodig is. Jan zoekt actief mee naar nieuwe parellocaties om het Prachtlint (bio)divers en vitaal te maken.

Lia Van Der Sman

Lia van der Sman

Lia heeft een passie voor het menselijk welzijn. Vanuit die interesse en brede ervaring en roots in educatie en projectontwikkeling, legt zij nadruk op de verbinding tussen ‘groen’ en ‘mens’. Daarnaast, als bestuurslid van de Natuurbescherming, een belangrijke schakel tussen NBVIJS en Prachtlint.

Maaike Middelweert

Maaike Middelweerd

Maaike is coördinator van de Gemeentelijke Opvanglocaties in Staphorst. Vanuit haar New Business ervaring adviseert en inspireert ze bij de Pracht-projecten, en ook bij het verder uitrollen en integreren van het Prachtlint in de gemeente Staphorst. Een verbindende en enthousiaste ambassadeur!

Img 20240124 Wa0013 1

Paulus Klarenbeek

Paulus is een echte projecten man. De grote verscheidenheid van opties en klussen binnen Prachtlint zijn voor hem een geweldige uitdaging. Daarnaast zoekt hij actief mee naar de juiste fondsen en financiering bij verschillende projecten.

Tetyana

Tetiana Shevchinska

Tetiana is goed in organiseren. Zij regelt de samenwerking tussen Prachtlint en het Oekraïense groen-team, en is daarbij een onmisbare tolk. Mede hierdoor wordt de moestuin en alle groen rondom de Units prima onderhouden.

Editha

Editha Verbaan

Editha zet haar artistieke talent en haar kruidenkennis in voor het Prachtlint. Zij verzamelt in haar kruidentuin en in de vrije natuur in het najaar zaden van waardevolle inheemse planten. Deze worden verpakt in prachtig vormgegeven gerecycelde zadenzakjes. Klaar om weer door te geven!

Oleksandr

Aleksandr Shevchinska

Aleksandr is een man van aanpakken. In het voorjaar stuurt hij elke zaterdag het groen-team aan, en werkt zelf ook hard mee om van deze locatie een prachtige groene natuurparel te maken. Met zijn praktische inzicht en energie is hij een belangrijke schakel in het Prachtlint.

Bestuur

Eline Cornelisse

Eline Cornelisse

Monica Verbaarschot

Monica Verbaarschot

Clarien Cornelisse 1

Clarien Cornelisse

Samen inzetten voor vitale natuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1237-1152x768.jpg
20230711 101415
20230711 102429

Binnenkort verschijnt op deze website een uitgebreid overzicht van de uitgevoerde en lopende projecten binnen het Prachtlint Staphorst. Met een uitgebreid overzicht van de partners en deelnemers:

de Prachtmensen die zich samen inzetten voor vitale natuur!

Img 20230924 Wa0011

Het Prachtlint verbindt niet alleen natuur, maar verbindt ook mensen.