20230105 124518

Nieuws

Volop van start in januari

Januari is de maand waarin er een hoop gaat gebeuren. Want we praten al een jaar over ‘het Prachtlint’ maar het IS er nog niet. Dat wil zeggen, een vijftien stuks parels zijn er al op de kaart vastgelegd, maar dat maakt nog geen prachtlint.

​Hooguit een Prachtlint-TJE

Deze maand is er veel overleg tussen Prachtlint en potentiële samenwerkings partners. Zoals directeuren van basisscholen, waarmee we een gesprek aangaan over het vergroenen van schoolpleinen. En met het waterschap WDOD, dat zelf ook volop plannen heeft voor verbetering van biodiversiteit. En met de gemeente Staphorst, over mogelijkheden om verdwenen bermen en greppels te herstellen.

Allemaal in januari. Het wordt een drukke maand! Met hopelijk veel parel-opbrengst!

Terwijl de Prachtlint projecten worden opgepakt, worden er ook leuke dingen rondom de parels georganiseerd. Zo hebben Lia, Maaike en Paulus op 5 januari een wandeling georganiseerd voor de bewoners van de Unit. Wandelen met de Oekraïners, en communiceren via apps. Na afloop … warme chocomel en kniepertjes met slagroom!

Het is mooi om te zien dat de parels van Prachtlint Staphorst niet alleen nieuwe natuur opleveren, maar ook weer mensen kunnen inspireren tot activiteiten rondom die parels, en zo bijdragen tot waardevolle verbindingen en sociaal contact.

​Win-win!

Geschreven door