20230422 101926 0 Orig

Nieuws

Vele handen maken groen werk.

Rug aan rug stonden een Oekraïense Unit bewoonster en een Prachtlint vrijwilliger bovenop de hoge wal, allebei met emmer en hark in de aanslag. Ze waren aan het zaaien.

Op de vluchtelingen-locatie worden twee grote woonunits bijgeplaatst. Zo komt er weer meer plaats voor extra vluchtelingen. Om die Units heen is een talud aangelegd, een vrij steile wal, waar bovenop laurier is aangeplant. Maar de zijkanten zijn nog kaal en zwart.

Uiteraard is dat dan voor Prachtlint Staphorst een prachtige aanleiding om te gaan zaaien! Emmers vol met bloemrijke kruidenzaden, vermengd met zand, zijn zaterdag op die wal ingezaaid. Wat een schitterend gezicht zal dat zijn, al die kleurige bloei en hopelijk een gezoem van vele bijen en gefladder van vele vlinders, daar op die wal.  Over een maand of twee.

Zie je het al voor je? Wij wel!

En deze twee bikkels hierboven hebben als twee echte ‘dijkenbouwers’ een mini-wal aangelegd om de moestuin heen. Want die stond blank. Hopelijk zijn de groenten gered. 

Ondertussen, aan de andere kant van Staphorst, in Brandsland … was er ook volop activiteit!

SWS Staphorst was daar weer samen met woningstichting Vechthorst de wijk aan het helpen opruimen. En Naomi van ‘actie Steenbreek’ deelde bloemenplanten en bessenstuiken uit aan de bewoners, in ruil voor tegels, die uit tuinen werden gewipt.  In een mum zat de grote bak achter haar BOMVOL tegels! 

Prachtlint zorgde hier voor zakjes met bloemzaden. Ook die werden grif door bewoners meegenomen. Nou, ook hier weer een flinke impuls gegeven aan meer groen en kleur in deze wijk!

​En er is nog méér nieuws! De proefdruk van onze nieuwe flyer is klaar! En daaronder zie je de flyer van de CNS school.

De CNS school organiseert een informatie-avond op 15 mei. Ze gaan hun schoolplein vergroenen. Van een grote massa tegels …. naar een groen, gezond en uitdagend speelterrein. Als eerste school in de gemeente die zoiets aandurft, is dat een grootse gebeurtenis. Geweldig dat Prachtlint daarbij kan helpen!

Kom gerust naar deze informatie-avond op 15 mei. Wel even opgeven van te voren, via groenschoolplein@cnsstaphorst.nl

Geschreven door