Img 20230125 Wa0013 1

Nieuws

Scholen, en andere nieuwe parels erbij!!

Met het voorjaar in zicht zijn we volop bezig met de aanleg van weer een serie natuurparels hier in de gemeente Staphorst. Zoals op de kruising van de Evenboersweg en de Kanlaan. Daar komt een schitterende natuurparel, bestaande uit een bosje met bloeiende heesters en bomen, een dikke takkenril daaromheen, en aan de buitenkant een aarden wal vol bloeiende inheemse kruiden. 

Woensdag gingen de palen de grond in. Het zijn palen gemaakt van resthout,  gekloofd door de gemeente. De palen zijn van eiken- en acaciahout, en zullen zeker vele jaren de takkenril steunen. 

De rest van de parel wordt op 4 februari aangelegd. Hulp is van harte welkom!

En donderdag was de super interessante inspiratieavond over groene Schoolpleinen. Sanne Moes van het IVN vertelde alles wat je moet weten als je zo’n plein gaat aanleggen. Er is veel hulp te krijgen bij het IVN, en de scholen die aanwezig waren zullen daar zeker gebruik van maken.  

Ook voor de scholen geldt dat Prachtlint uiteraard hulp biedt waar nodig. Lijkt het je leuk om scholen te helpen vergroenen? Of wil je zelf meer weten omdat je betrokken bent bij een school? Neem dan vooral contact op!

Groene schoolpleinen geven een enorme kwaliteitsimpuls aan de hele gemeente. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de kinderen die er spelen, leren, en er sterker, weerbaarder en fitter worden. En voor leerkrachten die hun vaardigheden -letterlijk-  naar buiten kunnen brengen. Voor ouders, voor de buurt, voor iedereen een aanwinst!

Geschreven door