20230610 144509

Nieuws

Juni werk.

De weken vliegen om. Ook in juni zijn er volop activiteiten. Uiteraard elke week het werk op de tuinen van de opvanglocatie. En verder, meedenken met de gemeente over de grootschalige energie-opwek. Hoe integreren we dat met natuur? En over natuurcompensatie rondom de drie windmolens die afgelopen jaar geplaatst zijn.

Prachtlint praat en denkt ook mee met de CNS school over de grote metamorfose van hun schoolplein komende herfst. Het wordt het eerste echte groene schoolplein in de omgeving.

En zaterdag 10 juni stond er een ‘Prachtkraam’ op het Olde Maten Event bij de Veldschuur. Bloeiende planten uitdelen, zadenzakjes, de nieuwe flyers. En véél vertellen over het werk en de natuurparels van Prachtlint.

Het leverde enthousiaste reacties op en vast en zeker weer aanleidingen tot nieuwe projecten en parels.

Uiteraard kreeg de Veldschuur een Prachtlint bord. Want ook dit is een schitterende parellocatie. En daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt voor verdere samenwerking.

En dan is er verder uiteraard altijd werk op de achtergrond. Zoals stekken maken van struiken. Boomzaden verzamelen, en die zaaien en opkweken voor verspreiding. En ook zaden verzamelen van wilde bloeiende kruiden, voor de Prachtlint zadenbank.

En dan neem je natuurlijk ook meteen een mand van die mooie kruiden mee. Wilde roos, korenbloem, rode klaver, kamille, moerasspirea. Mooi op een vaas, of gedroogd, als thee.

Grote en kleine plannen en projecten.

Alles om onze omgeving mooi, kleurrijk en levendig te maken en te houden.

Geschreven door