Foto 7 Juni 2023 Nieuwe Dorpsraad

Nieuws

In overleg met Dorpsraad Rouveen

Op woensdag 6 september was Prachtlint Staphorst aanwezig bij de eerste vergadering van Dorpsraad Rouveen, in haar nieuwe samenstelling. Doel was wederzijdse kennismaking. En natuurlijk, voor Prachtlint, de mogelijkheden polsen om in Rouveen groene parels aan te leggen.

En … hoe kwam dit contact tot stand? Dat begon met een spontaan gesprek … tijdens onze deelname aan het Olde Maten Event bij de Veldschuur in Rouveen, afgelopen zomer. Daar kwam Johan van Veen langs onze kraam, om een zakje bloemzaden, en vertelde dat hij nét lid was geworden van de Dorpsraad.

En in dat gesprek werden we werden we spontaan uitgenodigd om in hun eerstvolgende vergadering langs te komen voor een kennismaking.

En, wat was de ‘oogst’ van dat overleg, afgelopen woensdag? Allereerst zal Dorpsraad Rouveen aanwezig zijn bij onze volgende boomplantdag! En ook krijgen we contactgegevens van een andere Stichting in Rouveen die zich bezighoudt met de uitbreiding van hun park.

Verder hebben we het gehad over een actiedag in Rouveen, om in een bepaalde buurt te gaan vergroenen en op te ruimen.

En er komt een wederzijdse link op de websites, zodat we elkaars werk kunnen promoten en versterken. Allemaal mooi nieuws dus!

Moraal …. neem vooral deel aan de activiteiten in je omgeving, als je iets wil bereiken in je buurt. En praat met iedereen die voorbij komt! Zo bouw je een netwerk. En voor ons … zo bouwen we zo aan continue uitbreiding van het Prachtlint!

Geschreven door