20230318 111236

Nieuws

Feest in De Bakkerslaan.

Gelokt door het maartse zonnetje kwamen de bewoners van de Bakkerslaan in IJhorst op zaterdag 18 maart eens kijken. Wij stonden daar klaar, vanaf 10.00, met Stichting Welzijn, gemeente Staphorst, Dorpsraad IJhorst, en woningstichting Vechthorst.  Om samen de bewoners een leuke ochtend te bezorgen.

Taak van Prachtlint was om een mooie groene parel te maken van de buurt.  Zoals een flinke pruimenboom planten, insectenhotel plaatsen, tassen uitdelen met bloemzaden en met allerlei biodiverse tuin-tips. 

Naomi stond er namens de gemeente Staphorst, en deelde plantjes uit in ruil voor tegels. Actie ‘Steenbreek’. Tegels eruit, groen erin. Het Prachtteam hielp hier en daar mee met de aanplant. 

Wethouder Alwin Mussche kwam de ochtend openen. En bleef vervolgens de hele ochtend helpen. Zo mochten bewoners ook hun grof vuil en overtollig huisraad in de container storten, waar flink gebruik van werd gemaakt. Iedereen hielp mee, en eind van de ochtend zat de container vol.

De planten die over waren werden allemaal netjes op een rij in één van de tuintjes gezet. Een hele rij tegels ging eruit, en over een paar maanden is er in deze ‘stenige’ tuin vast en zeker een mooie een mooie bloeiende hoek bijgekomen!

Eind van de ochtend bracht een van de bewoners een pan soep en daarmee sloten we de ochtend af. 

Een geslaagde ochtend. De bewoners (en wij ook!) hebben een leuke ochtend gehad, en de buurt is een stuk groener geworden, en dus een echte parel ! Wat een mooie combinatie van activiteiten. Binnenkort is er overleg tussen Prachtlint Staphorst en Woonstichting Vechthorst. Om op zoek te gaan naar meer van deze unieke  gezamenlijke win-win projecten!

​Wordt vervolgd dus!

Geschreven door