Img 20221119 Wa0018 Orig

Nieuws

Elf bomen in vier dorpskernen.

Afgelopen weekend was het zover. Eerst kreeg het Prachtteam een spoedcursus van ‘vakman Stan’ van gemeente Staphorst. Want, hoe plant je zo’n grote boom? Daar komt nogal wat bij kijken! Zoals palen en banden voor versteviging, een brede rand om de boomvoet voor regenwater opvang, en een stoffen net om de wortelkluit om het vocht daar vast te houden.

En zo werd in Staphorst onder leiding van Stan de eerste boom geplant, een grote Acacia op het parkeerterrein van Voetbalvereniging Staphorst.

Nou, op naar de volgende drie dorpen!

In Punthorst stonden leden van de Dorpsraad en ook enkele omwonenden al klaar om te helpen. Met vereende krachten stonden de twee Wintereiken dan ook vrij snel op de juiste plek. Dorpsraad trakteerde op koffie en cake, en dan uiteraard nog even met z’n allen op de foto!

En toen op naar IJhorst, waar twee Tamme Kastanjes zijn geplant aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat, vlakbij restaurant ‘Vos’. Voor de bewoners een mooie aanwinst van twee sterke bomen met prachtig loof, en in de toekomst een oogst van prikkelige bolsters vol met glanzende noten.

Pel en rooster de kastanjes, bestrooi met wat zout, en je hebt een lekkere gezonde snack!

En tot slot in Rouveen in het dorpspark zijn maar liefst zes Kersenbomen geplant. Onder een blauwe lucht in de stralende zon, was het Prachtteam daar wel even bezig om die alle zes netjes in de grond te krijgen. Maar ook dat lukte, en rond 13.00 stonden  alle elf bomen op hun plek in de vier dorpen.

En nu maar groeien!

Geschreven door