20221214 114520 Orig

Nieuws

Een hoekje, in Punthorst.

Op de kruising van de Evenboersweg en de Kanlaan, in Punthorst, zit een vreemde knik. Die is ooit aangelegd om de snelheid van het verkeer hier af te remmen. Er zijn bomen en struiken geplant, waardoor het een mooi natuurpareltje is geworden. Helaas moest dat allemaal worden verwijderd toen hier het transport van de nieuwe windmolens langs moest.

Hopla, weg bomen en struiken.

Het transport van de windmolens is nu bijna klaar, en nu heeft de gemeente aan Prachtlint gevraagd om een ontwerp te maken voor het herinrichten van dit hoekje.

En dat deden wij uiteraard maar wat graag! De afstanden zijn opgemeten, er is gekeken wat er mogelijk is, waar luwte is, hoe de doorkijk moet zijn, en toen is een ontwerp gemaakt.

Na wat vijven en zessen, en na nog een tweede meting, om ook een kostenraming te kunnen maken, kwam er het volgende uit:

Een mooie samenwerking tussen Prachtlint en de gemeente Staphorst, die zomaar weer tot een nieuwe parel leidt, in die ene hoek, in Punthorst.

Als alles meezit wordt deze parel aangelegd in februari. Mocht je graag je handen uit de mouwen steken voor nieuwe natuur, hou deze nieuwspagina en de agenda dan goed in de gaten, voor de aankondiging van deze klusdag! 

Geschreven door