20221003 142218

Nieuws

Aan de slag in de Unit Moestuin!

Het miezerde wel een beetje, op zaterdag 4 maart, rond tienen ….

….. maar Prachtlint Staphorst was volop aan het werk. Het team maalt niet om een drupje regen! De moestuin vóór de opvangunit van de Oekraïense vluchtelingen werd grondig onder handen genomen. En natuurlijk niet alleen door ons eigen team.

​Eén voor één kwamen bewoners naar buiten, en namen ons de spades en de spitvorken uit de  handen en hielpen allemaal hard mee met het voorjaarsklaar maken van de moestuin. 

En toen brak zelfs het zonnetje nog door! En werd het zomaar een feestje, om met zo’n grote groep samen aan het werk te zijn. In verschillende talen en soms zelfs met handen en voeten met elkaar pratend! En samen de start maken voor een tuin vol heerlijke verse onbespoten groenten. En vol met bloeiende kruiden en kleurige bloemen, dus ook voor insecten, vogels en andere kleine diertjes. 

Met zoveel handen was het werk binnen een uur gepiept! Al het uitgespitte groen is in een grote hoop op de composthoop gelegd, en de tuin is weer helemaal startklaar om in te zaaien! Hopelijk dit jaar net zulke moie oogsten dit jaar als vorig jaar!

20221003_142218

Na afloop was er natuurlijk koffie, en droog en warm worden in de gezamenlijke keuken. Indrukwekkend is het om te zien hoe zo’n groep daar woont, en hoe ze zich redden, als oorlogsvluchtelingen in een vreemd land. De meesten doen het goed en hebben al werk gevonden. 

De volgende klusochtend op de unit is op zaterdag 11 maart, van 9.30 tot 10.30. Erwten, radijs en spinazie zaaien, paadjes trappen, en nog veel meer!

Meedoen?  Meld je aan via Clariencornelisse@gmail.com of via de contactgegevens.

Geschreven door